Pollenapp.nl

Prevalin Hooikoortsverwachting app

De gratis app van Prevalin Hooikoortsverwachting. Deze app houdt je elke dag op de hoogte van de hooikoorts en pollenverwachting van die dag. Of de verwachtingen voor de komende vijf dagen. Dat kan erg belangrijk zijn in het pollenseizoen. Dat van 1 maart tot ongeveer 1 september loopt.

GPS functie in de app

Via het GPS systeem kun je zelf aangeven voor welke locatie in Nederland jij de informatie wilt hebben. Die locatie is natuurlijk heel belangrijk om te kunnen zien hoe het met de luchtgesteldheid staat. En wat de situatie met betrekking tot de pollen is. Op de kaart van Nederland kun je inzoomen naar de voor jou gewenste locatie. Je kunt dan de pollenverwachting in jouw eigen omgeving zien. Die informatie is voor elke hooikoortspatiƫnt belangrijk.

Pollen

Uiteraard wordt niet alleen de situatie met betrekking tot de pollen weergegeven in de app. Ook de informatie tot de bloeiperiode van de bomen, grassen en kruiden wordt weergegeven. Zodat je een duidelijk beeld krijgt hoe de situatie op die dag of de komende dagen is voor de hooikoortspatiƫnten.

De App

De gratis app Prevalin Hooikoortsverwachting is ontworpen door Omega Pharma Innovation and Development NV en is beschikbaar voor zowel iOs als Android. De app krijgt van de gebruikers nog niet een erg goede beoordeling namelijk een 2,3 op een schaal van vijf. Veel kritiek is er op de werking van de app, het gebruik stopt al vaak vlak nadat de app gedownload is. Nog een punt van kritiek is het beperkt aantal plaatsen welke gekend wordt door de app. Er rust dus nog een mooi taak voor Omega Pharma Innovation and Development NV om de app nog eens goed door te lichten. En de nodige aanpassingen te doen. Voor Prevalin zal het ook erg belangrijk zijn dat de app goed gaat werken, ik neem aan dat zij de hooikoortspatiƫnten zo goed mogelijk willen ondersteunen en begeleiden in hun strijd tegen de pollen. De downloadgrootte van de Prevalin Hooikoortsverwachting app is 8,89 MB.