Pollenapp.nl

Pollennieuws app

Pollennieuws is een app die je voorziet van handige informatie over pollen en hooikoorts. De informatie wordt dagelijks vernieuwd. Zodat je je eigen hooikoortslogboek kunt bijhouden.

Pollennieuws geeft informatie zodat je pollenplanten kunt herkennen die de nodige hooikoortsklachten bij je kunnen veroorzaken. Door gebruik te maken van deze app kun je goed bekijken als je wilt gaan sporten, wandelen of recreëren in de buitenlucht. Of dit dan eventueel consequenties heeft voor je hooikoortsklachten. Omdat het nieuws dagelijks wordt bijgehouden kun je ook elke dag je eventuele medicatie op de situatie van dat moment afstemmen.

Pollenkaartje

Biologen verzorgen elke dag een zogenaamd pollenkaartje voor Nederland. Wwaarop je kunt zien wat de verwachting is welke pollen in de lucht zijn. Het pollenkaartje wordt elke dag zo rond 07.00 gemaakt door Pollennieuws. En zo nodig bij veranderingen aangepast.

Pollenjournaal

De bioloog Maurice Martens schrijft regelmatig een pollenjournaal. Met daarin de weersverwachting die van invloed zijn op de pollen. Iedereen kan met deze informatie zijn voordeel doen. Ook worden er vaak pollenvideofilmpjes uitgezonden waar informatie over bomen, struiken grassen m.b.t. de pollen wordt gegeven.

Logboekje

Veel informatie over je eigen hooikoortsklachten kun je kwijt in je logboekje, wanneer en hoeveel last had je, waar was je op dat moment, allemaal gegevens waar eventueel de medicatie op aangepast kan worden. De informatie kan waardevol zijn om te delen met lotgenoten, of als informatie voor een arts. Alles wat je in het logboek zet kun je ook in een grafiek laten verwerken.

Pollenkalender

Op de app van Pollennieuws vind je ook de pollenkalender. Hierop staat wat de bloeiperiode is van de voor de hooikoorts patiënten belangrijke bomen, struiken, grassen en kruiden. Op de app zie dan een foto van het gewas met een uitleg erover. Dit is dan weer makkelijk om een verband te leggen over je eigen klachten en de bloeiwijze en periode van bepaalde planten.

De App

De gratis app is ontworpen door World of Warmth, en is beschikbaar voor zowel iO’s als Android. De app krijgt van de gebruikers een waardering van 3,6 op een schaal van 5. Er wordt wel aangegeven dat voor de app een goed werkende internet verbinding een vereiste is, dus als de internet verbinding niet goed is werkt de app niet optimaal. De download grootte is 22,70 MB.