Pollenapp.nl

Ambrosia Melder app

World of Warmth heeft een gratis app ontworpen voor hooikoortspatiënten. Mensen die erg veel last hebben van de ambrosia plant. Het doel van de app is om duidelijk in kaart te brengen waar de ambroisa plant voorkomt.

Ambrosia plant

De ambrosia is een uitheemse plant.  Die ervoor kan zorgen dat hooikoortspatiënten forse klachten gaan krijgen. Zorg is dan ook dat deze plant zo goed mogelijk wordt bestreden in heel Nederland. Elke melding waar deze ambrosia plant voorkomt is dan ook welkom. Dat kan via de Ambrosia Melder app. Als het goed in kaart is gebracht waar de ambrosia voorkomt, kan met de diverse gemeenten en parkbeheerders goede afspraken gemaakt worden. Afspraken om deze plant te bestrijden en dan met name te verwijderen. Door middel van deze Ambrosia Melder app kunnen de gezondheidsklacht van veel hooikoortspatiënten sterk worden afgenomen.

De App

De app is ontworpen door World of Warmth. Het is een gratis app. Helaas is deze alleen beschikbaar voor iOs. Nog niet voor Android. Een sterk punt van deze app is, dat de voor hooikoortspatiënten schadelijke ambrosia plant goed ik kaart wordt gebracht. Zodat de plant goed bestreden kan worden. De app biedt geen informatie over hoe hooikoortsklachten die zijn ontstaan door de ambrosia verholpen kunnen worden. De informatie die verkregen is door de Ambrosia Melder app wordt opgeslagen in een database. En deze gegevens worden ook door gegeven aan Pollennieuws. Dit is ook een app van World of Warmth. Op deze manier wordt er naar gestreefd om de hooikoortspatiënten zo goed mogelijk van informatie te voorzien. En te ondersteunen om de hooikoortsklachten zo beperkt mogelijk te houden. De downloadgrootte van deze app is 46,38 MB.