Pollenapp.nl

Hooikoorts weerbericht

Het hooikoortsseizoen loopt van 1 maart tot 1 september. Belangrijk is dan dat je in die periode dagelijks op de hoogte wordt gehouden over de pollen in de lucht. Dat kan via de gratis app met het Hooikoortsweerbericht. Die geeft je de informatie over vandaag maar je kunt ook de verwachting van de komende vijf dagen zien voor diverse plaatsen in Nederland.

Weersverwachting

De informatie die gegeven wordt gaat met name over de luchtgesteldheid voor de dag. Je krijgt een uitleg over de luchtgesteldheid van de dag of voor de komende vijf dagen. Met deze informatie kun je inspelen op eventueel te nemen maatregelen. De informatie gaat over verschillende soorten pollen. Zoals, berk, beuk, cypres, eik, els, es, hazelaar, iep, populier, wilg, grassen, rogge, ambrosia, bijvoet, brandnetel, weegbree en zuring.

GPS

Als je de app hebt gedownload kun je je eigen woongebied lokaliseren via de GPS. Maar je kunt de gegevens ook gewoon handmatig laten tonen. Dit geeft je de mogelijkheid om belangrijke polleninformatie te verkrijgen. En te gebruiken om je hooikoortsproblemen tot een minimum te beperken.

Hooikoortsweerbericht via de mail

Als je het hooikoortsweerbericht graag via de mail ontvangt dan kan dat ook. Jkunt je daarvoor via de app inschrijven en je ontvangt dan dagelijks alle informatie over de luchtgesteldheid in jouw omgeving in je eigen mailbox.

App

De gratis app is ontworpen door Biohorma in samenwerking met A. Vogel. De app is beschikbaar voor iO’s en ook voor Android, ook over de hooikoortsproducten van A. Vogel zoals onder andere Pollinosan wordt veel informatie gegeven, en waar de dichtstbijzijnde winkel is die deze producten verkoopt. De app krijgt van de gebruikers een 4+ beoordeling, in de beoordelingen komt wel naar voren dat een uitbreiding van het aantal plaatsen eigenlijk wel gewenst is. De downloadgrootte voor deze app is 1,23 MB.